Anonim

Den tyske by graver nyskabende nyt auditorium

Arkitektur

Stu Robarts

11. november 2014

25 billeder

Konzerthaus Blaibach når det er tomt (Foto: Edward Beierle)

Bygninger, der indeholder auditorier, skal generelt være store for at kunne passe til siddepladser indeni. En nyligt afsluttet koncertsal i Blaibach, Tyskland, skaber dog denne tierede effekt på en enklere måde. Hele bygningen skråner ned mod forsiden af ​​præstationsrummet.

Konzerthaus Blaibach er en af ​​en række nye bygninger, der er bygget som en del af ombygningen af ​​byens centrum. Arkitekt Peter Haimerl, der også designede rådhuset, siger, at koncertsalen er centralt for byens centrums revitalisering.

Designet ser meget ud som en stor rektangulær bygning, der er begravet i jorden i den ene ende. Den udsatte ende stiger over jorden og efterlader et hul, så de besøgende kan komme ned ad trappen til de offentlige rum, der ligger under det. Disse omfatter foyer, bar og toiletter. Fra foyer er det muligt at gå ind i auditoriet selv.

Auditoriet har et slående design med store udstrækninger af den støbte beton, hvorfra bygningen er lavet, og LED-lysene er skjult bag slidserne i væggene og loftet, hvilket skaber. Rummet lægger sig lidt i retning af præstationsområdet, skærper fokus på kunstnere og hjælper med at projicere lyden mod bagsiden af ​​rummet (de vippede overflader er indrettet specielt til forbedring af akustikken).

Auditoriet har siddepladser, der ser næsten gennemsigtige ud, og fortsætter bygningens følelse af enkelhed. Udenfor auditoriet bruges derimod træpaneler på vægge og lofter til at blødgøre det strenge betondesign.

Konzerthaus Blaibach blev afsluttet i september i år. Du kan se flere billeder af bygningen i galleriet.

Kilde: Peter Haimerl

Konzerthaus Blaibach-bygningen er vinklet nedad i stedet for at være flad, hvilket skaber en vinkel ned til dets auditorium (Foto: Edward Beierle)

Konzerthaus Blaibach blev afsluttet i september 2014 (Foto: Edward Beierle)

Øverst på Konzerthaus Blaibach stiger over jorden, mens bundenden ser ud til at blive begravet (Foto: Edward Beierle)

Et hul mellem sektionerne af Konzerthaus Blaibach (Foto: Edward Beierle)

Konzerthaus Blaibach er beliggende i byens centrum (Foto: Edward Beierle)

Der er et hul under den hævede ende af Konzerthaus Blaibach, der gør det muligt for folk at komme ned i foyeren (Foto: Edward Beierle)

Et orkester i Konzerthaus Blaibachs præstationsområde (Foto: Edward Beierle)

Konzerthaus Blaibach fuld til kapacitet (Foto: Edward Beierle)

Konzerthaus Blaibach når det er tomt (Foto: Edward Beierle)

Betonen giver indersiden af ​​Konzerthaus Blaibach et almindeligt og stærkt udseende (Foto: Edward Beierle)

Belysningsstrimler er skjult bag slidser i Konzerthaus Blaibachs vægge og loft (Foto: Edward Beierle)

LED belysning gør Konzerthaus Blaibach auditorium ser meget lys ud (Foto: Edward Beierle)

En nærbillede af nogle af de vinkelformede træk ved Konzerthaus Blaibach (Foto: Edward Beierle)

Vinkeludformningen bruges til dels til at forbedre akustikken i Konzerthaus Blaibach-auditoriet (Foto: Edward Beierle)

Maskets pladser i Konzerthaus Blaibach ser næsten gennemsigtige ud (Foto: Edward Beierle)

En udsigt mod bagsiden af ​​Konzerthaus Blaibach auditorium (Foto: Edward Beierle)

Et billede fra bagsiden af ​​Konzerthaus Blaibach auditorium (Foto: Edward Beierle)

Et syn på siden af ​​Konzerthaus Blaibach auditorium (Foto: Edward Beierle)

Træpaneler anvendes på vægge og lofter på nogle punkter inde i Konzerthaus Blaibach (Foto: Edward Beierle)

Et af de offentlige områder i Konzerthaus Blaibach (Foto: Edward Beierle)

En visning inde i en af ​​toiletterne i Konzerthaus Blaibach (Foto: Edward Beierle)

LED belysning bruges til at belyse kunstnere på Konzerthaus Blaibach (Foto: Edward Beierle)

Et orkester i Konzerthaus Blaibachs præstationsområde (Foto: Edward Beierle)

Et snitbillede af Konzerthaus Blaibach

En plan af Konzerthaus Blaibach

Anbefalet Redaktørens Valg