Anonim

Nike 's store europæiske lager øger effektiviteten med får, kanaler og robotkraner

Arkitektur

Stu Robarts

7. juni 2016

3 billeder

Nike 's nyudvidede European Logistics Campus dækker 150.000 sq m (1, 6 millioner sq ft) og tillader sportswear behemoth at betjene sine online-, detail- og engroskunder i 38 lande fra et enkelt sted. Det gør firmaet mere effektivt, mere lydhør og mere bæredygtigt takket være nogle kloge innovationer.

Virksomheden beskriver anlægget som et "state-of-the-art centraliseret distributionsnetværk" og siger, at det har til formål at fremskynde Nike 's kørsel mod det, som det mener er "forsyningskæden i fremtiden." Beliggende 50 km (31 mi) uden for Antwerpen i Belgien, er det et centralt punkt for at tjene andre europæiske markeder.

Nike siger, at distributionscentret er opbygget i henhold til LEED-standarder (Leadership in Energy and Environmental Design), selv om det ikke længere er muligt at levere en LEED-rating. LEED giver en ramme, hvor bygninger, der skal planlægges, konstrueres, vedligeholdes og drives på en miljøvenlig måde, og typisk reducerer mængden af ​​vand, energi, emissioner og affald produceret af en bygning.

Bygningen siges også at være energi-neutral, drevet som den er med 100 procent vedvarende energi. Dette kommer til dels fra lokale vind-, sol-, geotermiske, vandkraft- og biomasse kilder, men der er også seks 150 m høje (492 ft) vindmøller på stedet, der producerer tilstrækkelig elektricitet til at drive 5000 husstande og solpaneler dækker et område størrelsen af ​​tre fodboldbaner.

Et netværk af kanaler, jernbaner og motorveje giver adgang til anlægget, men Nike siger, at 99 procent af indgående containere når den lokale containerpark ved vand. Dette anslår at tage omkring 14.000 lastbilrejser fra vejene hvert år. For at flytte varer rundt bruger virksomheden en hær af hybridkraner med høj hastighed, der regenererer energi som hybridbiler.

Lageret selv er en rackstøttet struktur, hvilket betyder, at den bogstaveligt understøttes af de stativer, hvorpå der opbevares lager. Denne bygningsmetode bruger færre materialer og producerer mindre affald, som en typisk stål- og betonkonstruktion. Hvad angår affaldet, der produceres på stedet, genanvendes mere end 95 procent, og de omkringliggende veje er lavet af genanvendt fodtøjsmateriale.

Indvendigt bruges mange vinduer og et dagslysopsamlingssystem til at fylde bygningen med så meget naturligt lys som muligt. Smart, automatiseret LED-belysning bruges til at oplyse stedet, når det er nødvendigt.

Udenfor hjælper lukkede vandløb med effektiv vandanvendelse i form af storm og udløb vandbuffering, infiltrering og genanvendelse, mens grønne tage isolerer bygningen. For at hjælpe biodiversiteten omkring anlægget og i lokalområdet er der biavler, der hjælper med blomsterbestøvning. Endelig er får, i stedet for plæneklippere, brugt til at skære græsset.

Den udvidede europæiske logistikkampus blev afsløret i slutningen af ​​maj.

Kilder:

Nike,

Arcadis

Nike siger, at distributionscentret er bygget efter LEED-standarder (Leadership in Energy and Environmental Design)

Bygningen siges også at være energi-neutral, drevet som den er med 100 procent vedvarende energi

Anbefalet Redaktørens Valg